Австралія передасть Україні новий пакет допомоги на $100 млн

Австралія надасть Україні допомогу на $100 млн

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про новий пакет допомоги від Австралії у розмірі $100 млн. Він домовився про це з віцепрем'єром-міністром оборони Австралії Річардом Марлзом під час зустрічі у Львові.

Половина цієї суми буде виділена на закупівлю протиповітряних ракетних комплексів (ПЗРК), понад 30 млн доларів піде на безпілотники в рамках "коаліції дронів", а решта буде використана на інші військові потреби.

Також, Австралія передасть Україні боєприпаси класу "повітря-земля".

Підтримка Австралії для України вже досягла $655 млн

Усього підтримка Австралії для України становить понад $655 млн, з яких $540 млн - це військова допомога.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль висловив свою вдячність за солідарність австралійського народу і його підтримку. Він також подякував Річарду Марлзу за активну участь у справах України та конкретні дії, які Австралія робить для нас.

Американський Конгрес підтримав допомогу Україні

Палата представників американського Конгресу схвалила законопроект про надання допомоги Україні у розмірі понад 60 мільярдів доларів. Усі правки, включаючи ті, які запропонували конгресвумен Вікторія Спартц та Марджорі Тейлор Грін, були відхилені. Остання виступала проти будь-якої допомоги Україні. Після голосування конгресмени підняли українські прапори.