Кібератака на «Київстар». Lifecell та Vodafone звернулися до клієнтів

Після великої кібератаки, яка спричинилася у мобільного оператора "Київстар", компанії Lifecell та Vodafone звернулися до своїх клієнтів через навантаження на каналах обслуговування. Заяви цих операторів були опубліковані в соцмережах.

Пресслужба Lifecell повідомила, що внаслідок цього навантаження у їх клієнтів можуть з'явитися проблеми з поповненням рахунку, активацією нових абонентів, сайтом або застосунком.

У свою чергу, пресслужба Vodafone заявила, що їхня мережа працює як зазвичай, і мобільні послуги функціонують без проблем.

Зазначається, що причиною великого збою в роботі оператора "Київстар" стала атака хакерів на мережу. Користувачі не могли здійснювати дзвінки, надсилати повідомлення або перевіряти свої рахунки. Офіційний сайт також не працював, а мобільний застосунок "Київстар" був недоступний.

Поки терміни відновлення послуг в "Київстарі" залишаються невизначеними. Компанія вже залучила представників правоохоронних органів та спеціальних державних служб для розслідування протиправних дій.

Варто відзначити, що збій у роботі "Київстару" не впливає на роботу системи оповіщення про повітряну тривогу у Києві.