Книгу про Гаррі Поттера продали за 2,3 млн гривень. У чому її особливість

Книгу про Гаррі Поттера продали за 2,3 млн гривень. У чому її особливість

Рідке перве видання книги про Гаррі Поттера продане на аукціоні за 53 500 євро

На аукціоні було продано рідкісне і перше видання роману про Гаррі Поттера, написаного британською письменницею Джоан Роулінг. За цю книгу заплатили 53 500 євро, що дорівнює близько 2,3 млн грн. Про це повідомили з посиланням на Euronews Culture.

Цей примірник є одним із 500 перших, які були надруковані у 1997 році. Видавці розпочали друк книги у невеликій кількості через невпевненість у популярності історії.

Ставилося на те, що цю книгу продадуть за ціною між 40 та 60 тисяч фунтів стерлінгів через кілька унікальних помилок. Зокрема, на обкладинці є орфографічна помилка у слові "філософський", а на 53 сторінці у списку обладнання двічі написано "1 паличка".

Книгу придбав попередній власник два десятиліття тому у Лондоні.

Аукціон, на якому було продано перше видання роману "Гаррі Поттер і філософський камінь", відбувся в Единбурзі, Шотландія. Окрім цієї частини, лот включав і перше видання другого роману "Гаррі Поттер і таємна кімната" 1998 року, яке продали за 7 560 фунтів стерлінгів (8 900 євро) і видання роману "Гаррі Поттер і філософський камінь" початку 1997 року, яке містить записку від Джоан Роулінг попередньому власнику.

Також на аукціоні продали примірник роману "Казино Рояль" про агента британської розвідки Джеймса Бонда. Цю книгу купили за 38 951 фунт стерлінгів (приблизно 46 100 євро).

Читайте також: