Коли запрацює «Київстар»: компанія назвала терміни

Мережа "Київстар" може відновитися протягом доби або навіть через тиждень. Хакерська атака на систему мобільного оператора стала набагато серйознішою, ніж вважалося. Інформацію про це повідомляє Кореспондент.net, з посиланням на співробітників компанії.

За їхніми словами, хакери зруйнували головний пункт управління мережею оператора, а також перешкодили роботі транзитних базових станцій, від яких залежать інші станції. Наприклад, в Київській області є близько 1500 базових станцій, з яких 150-200 є транзитними.

Якщо вони мають бути переключені вручну, то це може зайняти як мінімум тиждень часу. Компанія вже відправила ремонтні бригади на кілька таких станцій, але сподівається, що Кора буде відновлена скоро, тоді зв'язок повернеться тільки деяким областям.

Збій у роботі оператора "Київстар" став наслідком атаки хакерів на центральну мережу. Користувачі не можуть здійснювати дзвінки, надсилати повідомлення або перевіряти рахунки. Офіційний сайт теж недоступний, а зв'язку та інтернету немає. Крім того, неможливо увійти до мобільного застосунку "Київстар".

Наразі невідомо, скільки часу потрібно для відновлення послуг оператора. Генеральний директор Олександр Комаров зазначив, що наразі проводиться праця щодо відновлення, але точний час не відомий.

Не дивлячись на це, збій у роботі "Київстару" не впливає на систему оповіщення про повітряну тривогу в Києві.

Докладніше:

Інструкція, як впоратися із збоєм у роботі "Київстару"