Коломойського залишили під арештом. Підтримати олігарха прийшли ведучі "1+1" і Ткаченко

Київський апеляційний суд відхилив апеляцію олігарха Ігоря Коломойського щодо запобіжного заходу.

Суд не задовольнив апеляцію на арешт і залишив без змін запобіжний захід.

Коломойського підозрюють у заволодінні 9,2 млрд грн ПриватБанку. Раніше суд призначив йому тримання під вартою із можливістю внесення 3 млрд 891 млн грн застави.

На засідання олігарха прийшли підтримати і взяти на поруки працівники телеканалу "1+1" ведучі Наталія Мосейчук, та Юрій Горбунов, а також колишній міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Також на суд прийшли народний депутат, який перебуває під санкціями Сполучених Штатів Америки, Олександр Дубінський, телеведучі Алла Мазур, Ігор Циганик, журналіст "1+1" Олександр Загородний.

Коломойський заявив, що тікати нікуди не збирається, вважає ухвалу суду 2 вересня необґрунтованою і просив її скасувати.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На запитання з приводу його очікувань від рішення суду, Коломойський заявив, що чекає на "справедливість".

Також олігарх сказав, що умови його утримання "нормальні", але йому забороняють бачитися із родичами.

15 вересня Печерський районний суд міста Києва збільшив суму застави з 509 млн грн на 3 млрд 891 млн.

7 вересня Національне антикорупційну бюро оголосило підозру Коломойському у заволодінні 9,2 млрд грн ПриватБанку.

За даними слідства, у січні-березні 2015 року кінцевий бенефіціар банку розробив план заволодіння коштами. Щоб у подальшому профінансувати підконтрольну офшорну компанію і збільшити власну частки у статутному капіталі банку. Крім Коломойського, підозри у справі оголосили ще п'ятьом особам.

2 вересня Коломойському повідомили про підозру у шахрайстві і відмивання майна, одержаного злочинним шляхом. Того ж дня суд обрав олігарху запобіжний захід у вигляді триманні під вартою на два місяці з альтернативою застави.