Країни Великої сімки планують відмовитися від вугілля у найближче десятиліття

Велика сімка планує припинити використання вугілля до 2035 року

Країни G7 планують підписати угоду про припинення використання вугілля для виробництва електроенергії до 2035 року, повідомляє Екополітика з посиланням на Reuters.

За зазначеннями, у першій половині 2030-х років країни G7 повинні закрити свої вугільні електростанції. Проте, вони мають можливість обрати дату, яка відповідає обмеженню підвищення глобальної температури до 1,5°C.

Ця угода дає Берліну та Токіо можливість знайти рішення для своїх вугільних електростанцій, які виробляють більше однієї чверті електроенергії. Зазначається, що Німеччина вже законодавчо закріпила закриття вугільних електростанцій до 2038 року, тоді як Японія ще не прийняла рішення.

Ми відмовимося від вугілля в першій половині 2030 року, - заявив міністр Великої Британії з питань енергетичної безпеки та стратегії нульових викидів Net Zero Ендрю Боуї в інтерв'ю Class CNBC.

Угода про відмову від вугілля є важливим кроком у виконанні рішення, прийнятого минулорічним кліматичним самітом Організації Об'єднаних Націй COP28 щодо поступової відмови від викопного палива, зокрема від вугілля, яке є найбільшим забруднювачем.