Кулеба назвав очікування від саміту НАТО

Очікування від саміту НАТО, Кулеба
Очікування від саміту НАТО, Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про очікування України від саміту НАТО у Вашингтоні. За його словами, рішення, прийняті на саміті, повинні привести до посилення обороноздатності та наближення до членства в НАТО. Особлива увага приділятиметься сфері протиповітряної оборони. Міністр ці слова сказав на пресконференції разом з новим міністром закордонних справ Нідерландів Каспаро Вельдкампом, який оголосив про надання Україні ще одного комплексу Patriot разом з іншими партнерами.

Раніше президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Bloomberg зазначив, що Україна сподівається на отримання додаткових установок Patriot.

"Ми б дуже хотіли, щоб цей саміт був успішним для всіх союзників. Для України - це платформа Patriot. Друге - це приєднання більшої кількості країн до забезпечення безпеки України. Третє, ми б хотіли побачити потужні кроки від США", - зазначив президент.

Саміт НАТО, в якому Україна запрошена до участі, триватиме з 9 по 11 липня у Вашингтоні. У ньому також братимуть участь країни, які поки не є членами альянсу.

Джерело: Радіо Свобода

Читайте також