Кулеба: до комюніке Саміту миру можуть приєднатися ще кілька країн

Кулеба: до комюніке Саміту миру можуть приєднатися ще кілька країн

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що кілька країн вивчають текст комюніке саміту миру стосовно війни в Україні і вирішать, чи приєднатися до нього.

За словами міністра, про зникнення підпису Іраку та Йорданії під цим комюніке перші повідомили представники російського інформаційного агентства.

Кулеба пояснив, що Російська Федерація поширює пропаганду і використовує цю новину про відкликання підпису Іраку та Йорданії.

За його словами, всі це обговорюють і на основі цього розповідають, що саміт був невдалим. Він закликав не підгравати російській пропаганді, а об'єктивно аналізувати ситуацію.

Міністр уточнив, що Ірак попереджав про те, що не приєднується до декларації з-за внутрішніх питань. Йорданія не повідомила Швейцарію про своє приєднання до комюніке, але і не відмовила.

Кулеба зазначив, що Йорданія вирішить це питання з керівництвом своєї країни. Після вивчення тексту вони повідомлять про своє рішення. Він додав, що деякі країни продовжують вивчати текст і також приєднаються до комюніке.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: