Лайфхак з пакетом, який допоможе випрати білі речі разом з кольоровими

Білий одяг досить важко на тривалий час зберегти білосніжним, щоб не сірів та не жовтів.

Є один лайфхак, який допоможе прати білі речі навіть з кольоровими і при цьому вони залишатимуться білими, пише tsn.

Достатньо просто помістити всі світлі речі в прозорий пакет і ретельно його зав'язати. Після цього сміливо кладіть їх у барабан разом з іншим одягом. Такий трюк допоможе очистити білі речі і не забарвити їх.

Не забудьте виставити режим "Делікатне прання" і температуру не вище 30 градусів. Також не варто класти у барабан разом із білим одягом (навіть в пакеті) чорні речі, які були недавно куплені. Такі фарбують тканину найсильніше.

Як правильно прати білі речі, щоб вони не жовтіли Періть часто, але не інтенсивно

Білі речі сильніше забруднюються, тому їх рекомендують прати частіше. Однак фахівці вважають, що не варто захоплюватися засобами для прання. Якщо використати надто багато кондиціонера або порошку, їх залишки будуть погано вимиватися, що призведе до пожовтіння. Важливо щоразу проводити додаткове ополіскування, яке усуває надлишок мийних засобів.

Беріть природні відбілювачі

Далеко не завжди спеціальні відбілювачі приносять користь. Так для деяких тканин хлорка може бути надто агресивною, а з кисневими можна переборщити, що лише посилить несвіжий вигляд. Щоб повернути білим речам білизну використовуйте звичайний лимон. Одне горнятко лимонного соку поверне потьмянілим речам колишній білий вигляд. Впорається з цим завданням і білий оцет. Для висвітлення білого одягу додайте 1/4 склянки оцту під час останнього циклу полоскання.

Відмовтесь від сушарки і пластикового кошика

Пластик погано пропускає повітря, що викликає пожовтіння речей. Краще обирайте мішки з бавовни чи льону. Якщо є можливість висушити одяг на свіжому повітрі, обов'язково так зробіть. Сонячне світло вважається потужним природним відбілювачем.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Як повернути білий колір речам, якщо випрали з кольоровими

Покладіть річ в пральну машину, додайте по 1/2 мірної ложки соди та оцту, увімкніть машину на деякий час, просто щоб розчин добре перемішався. Зверніть увагу, що вода повинна бути гарячою. Потім зупиніть машину і дайте речі полежати, щоб увібрати в себе розчин. Після цього обов'язково виперіть зі звичним засобом.

Із усіх речей чи не найчастіше доводиться прати шкарпетки. Оскільки вони забруднюються найбільше, тому й зусилля доводиться докладати відповідні.

Особливо важко впоратися із пранням білих шкарпеток. Про один з найефективніших народних способів ефективно випрати білі шкарпетки, пише Gazeta.ua