Литва скасовує програму безкоштовного навчання для українських студентів

Литва скасовує безкоштовне навчання для студентів
Литва скасовує безкоштовне навчання для студентів

Литва вносить зміни у програму безкоштовної вищої освіти для українців

Починаючи з вересня 2024 року, Литва робить зміни у свою програму безкоштовної вищої освіти для громадян України. За інформацією, опублікованою LRT, нові українські абітурієнти вже не матимуть можливості скористатися цією програмою, хоча студенти, які вже подали заявки, зможуть закінчити навчання безкоштовно.

"Це бажання української сторони. В Україні є вищі навчальні заклади, і зараз немає необхідності переносити навчання в інше місце", - пояснило рішення Міністерство освіти Литви.

Незважаючи на рішення уряду, деякі литовські виші вирішили продовжити підтримку українських студентів. Вільнюський коледж, Вільнюський технічний університет імені Гедимінасу та Університет Вітовта Великого у Каунасі планують фінансувати навчання українців повністю або частково.

Варто зазначити, що програма безкоштовної освіти для українців була запроваджена у Литві у 2022 році з метою підтримки в умовах військового конфлікту. Протягом цього часу вона допомогла багатьом українським студентам отримати доступ до якісної європейської освіти.

Раніше ми розповідали про правила вступу до польських вишів для українців. У нашому детальному розборі ви зможете знайти інформацію про ціни на навчання, стипендії та необхідні документи.

Читайте також