Міністр МВС назвав умову мобілізації правоохоронців

Правоохоронці готові до зброї та мобілізації - Клименко

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що правоохоронці будуть готові стати до зброї та мобілізуватись в разі потреби на фронті. За словами Клименка, в поліції наразі працюють 98 тис. офіцерів й сержантів, які до початку війни були розташовані по всій території країни. Проте, з початком війни, поліцейські підрозділи були розгорнуті в прикордонних регіонах та регіонах активних бойових дій.

На сьогоднішній день, від Чернігівської й до Миколаївської області, в прикордонних регіонах, безпосередньо в регіонах де йдуть активні бойові дії, а це 900 км, розташовані поліцейські підрозділи. Це 35 тис. особового складу. Сюди також входить підрозділ 'Лють', це 5 тис.

За словами міністра, до початку війни на 10 тис. населення України припадало в середньому 23-26 працівників поліції, в той час як на деокупованих територіях ця цифра перевищує 100. Поліція з початку війни значно розширила свої обов'язки та функціонал. Проте, кількість поліцейських не збільшується.

Але ми не збільшуємо кількість поліцейських й набори до поліції. Ми розуміємо, що важко зараз в країні. Але ще раз хочу повторити, що якщо ситуація буде розвиватись так в країні, що необхідно буде стати до зброї - ми готові це зробити - зауважив міністр.

Раніше повідомлялося, що представники правоохоронних органів не готові роздавати повістки без участі військових. Нагадаємо, сьогодні комітет Ради почав розгляд законопроєкту про мобілізацію.