Міноборони пояснило, навіщо Україні ще 500 тисяч солдатів

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Україна повинна посилити лінію зіткнення з агресором на 3,5 тисячі кілометрів шляхом мобілізації 500 тисяч рекрутів. Він також пояснив, що військові встановлять необхідні аргументи для переконання суспільства й президента в цій необхідності. У переддень внесення відповідного законопроєкту до Верховної Ради, народна депутатка Мар'яна Безугла показала фінальну версію законопроєкту, а президент Зеленський наказав розробити новий план мобілізації.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, мобілізація не відбудеться найближчим часом.

«Є стабілізаційні дії, є оборонні, є контрнаступ. Я не буду йти в деталі, але вище керівництво просто хотіло дати відповідь суспільству. Якщо військові кажуть Кабміну: «Дайте, будь ласка, нам енну кількість людей» – звісно, Кабінет Міністрів і Верховна Рада питають, що ми будемо робити з тими, хто вже служить, і що будуть робити люди, яких ми хочемо мобілізувати?»
«Після цього хочемо окреслити, як ми будемо їм повідомляти, щоб це не було як зараз, на вулицях. Після цього хочемо, щоб категорії людей, яких ми будемо просити мобілізуватись, проходили медичний огляд. І тоді ми їм будемо пояснювати, де та як вони зможуть обрати (військову) професію»

Читайте також:

  • Мобілізація або... майно?! Що стоїть за ідеєю депутатки Безуглої
  • Коли колядувати і щедрувати? Що каже церковний календар і як маніпулює Московська церква