Мінстратегпром повідомив, які види БПЛА зараз може виготовляти Україна

Україна розвиває виробництво дронів

Україна активно займається виробництвом різних видів дронів. Вже 56 вітчизняних виробників виробляють безпілотники для української армії. Про це повідомила заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр під час телемарафону.

Гвоздяр зазначила, що серед вироблених дронів є моделі для перевезення боєприпасів, які є основними для армії. Крім того, в Україні також виробляють FPV-дрони різних типів та дальності, включаючи дрони-камікадзе.

Заступниця міністра наголосила, що процес отримання дозволів на експлуатацію дронів значно спрощений, що дало змогу багатьом виробникам почати виробництво. Вже 56 компаній мають свої дрони, які використовуються військами, і інші виробники також працюють в цьому напрямку.

Також, для стимулювання розвитку і прибутковості виробників, було встановлено 25% прибутку для компаній, які виробляють дрони. Це рішення сприятиме зростанню обсягів виробництва в наступному році. Україна планує виробити мільйон дронів до 2024 року та збільшити виробництво артилерії.