Міжнародна федерація кінного спорту не допустила росіян до Олімпіади

Міжнародна федерація кінного спорту (FEI) заявила, що російські та білоруські спортсмени не зможуть брати участі в Олімпіаді-2024 у Парижі у цьому виді спорту.

За словами FEI, це рішення було ухвалено з метою забезпечення доступу до Олімпіади лише для тих спортсменів, які брали участь у змаганнях організації протягом 2023 року.

Жодна подія FEI, організована в Росії та Білорусі, не може бути включена в календар FEI на 2024 рік - повідомляє преcслужба FEI.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК), з свого боку, пройшов поступки відносно російських та білоруських спортсменів, дозволивши їм взяти участь у Олімпіаді як нейтральні атлети без прапорів та національних символів.

Український президент та міністр молоді та спорту висловили свою позицію відносно цього питання, заявивши, що не можна прикривати російських спортсменів нейтралітетом.

Рішення FEI щодо російських та білоруських спортсменів

Міжнародна федерація кінного спорту (FEI) оголосила, що російські та білоруські спортсмени не зможуть брати участі в Олімпіаді-2024 у Парижі у цьому виді спорту. Це рішення було прийнято з метою забезпечення доступу до Олімпіади лише для спортсменів, які брали участь у змаганнях FEI протягом 2023 року. FEI також залишає за собою право заборонити участь російських та білоруських спортсменів і наступного року.

МОК дозволив участь російських та білоруських спортсменів

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) прийняв рішення допустити російських та білоруських спортсменів до участі у Олімпіаді-2024 в Парижі як нейтральних атлетів, без права виступу під національними символами. Це є поступкою МОК, який раніше повністю забороняв участь російським та білоруським спортсменам. Однак, МОК залишив право FEI забороняти участь російських та білоруських спортсменів у своїх змаганнях.

Реакція України

Український президент Володимир Зеленський висловив своє незадоволення поведінкою МОК та заявив, що російських спортсменів не слід прикривати нейтралітетом. В.о. міністра молоді та спорту України Матвій Бідний зазначив, що розглядається можливість бойкоту Олімпіади не тільки з боку України, але і з боку країн Балтії та Скандинавії.