Помер продюсер «Титаніка»

Продюсер «Титаніка» помер: похоронний обряд
Продюсер «Титаніка» помер: похоронний обряд

У віці 63-х років помер Джон Ландау, відомий продюсер, який працював над такими фільмами, як «Титанік» і «Аватар». Про це повідомляє Associated Press.

Сім'я Ландау підтвердила, що він помер у суботу, але причину смерті не назвали.

Спільна робота Ландау з режисером Джеймсом Кемероном принесла їм три номінації на «Оскар», а також перемогу за «Титанік». Вони разом створили кілька найбільших блокбастерів в історії кіно, зокрема «Аватар» і його продовження «Аватар: Шлях води».

«Його химерний гумор, особистий магнетизм, велика щедрість духу та лютість залишатимуться центром нашого всесвіту «Аватар» майже два десятиліття. Його спадщина – це не лише створені ним фільми, а й особистий приклад, який він подав – незламний, турботливий, інклюзивний, невтомний, проникливий і абсолютно унікальний», – заявив Кемерон.

До початку фільмової кар'єри, Ландау працював керівником виробництва, а поступово став співпродюсером таких фільмів, як «Honey I Shrunk the Kids» і «Dick Tracy».

Також варто зазначити, що у віці 72 років помер радянський і литовський театральний режисер Рімас Тумінас. Режисер помер у вечірній час 6 березня в італійській клініці, де його лікували в реанімації. У 2014 році життя Тумінаса було під загрозою через рак легенів.

Читайте також

Антарктида стрімко зеленіє
сьогодні, 18:33 120 переглянули
Антарктида зеленіє все швидше
ФБР попереджає про загрозу терактів у США
сьогодні, 16:10 119 переглянули
Попередження ФБР про теракти у США