Луценко розповів, хто пішов служити до ЗСУ замість нього

Червоний гарт військового українського патрульного автомобіля
Червоний гарт військового українського патрульного автомобіля

Ексміністр внутрішніх справ та ексгенпрокурор Юрій Луценко, який після повномасштабного вторгнення став стрільцем у батальйоні ТрО, заявив, що його звільнили з ЗСУ через проблеми зі здоров'ям. Про це він розповів у програмі "Рандеву" з Яніною Соколовою.

“Ще до війни я пройшов онкологічну операцію, і у мене залишилася третина підшлункової зі зв'язаними з цим проблемами організму. Тому, коли нас вивели з Бахмута, нашу бригаду відправили на відновлення в мою рідну Рівненську область, я зрозумів, що просто розпадаюсь. У бойових умовах люди максимально мобілізуються, а коли ти знаходишся в тилу - розсипаєшся. Тому моєму молодшому синові, якому 24 роки, довелося служити замість мене, а я допомагаю своїм хлопцям, як можу”, - пояснив Луценко.

Нагадаємо, в вересні 2023 року Юрій Луценко їздив за кордон вдруге після демобілізації. Він відвідав Німеччину, де пройшов обстеження та лікування.

Також в липні Луценко виїжджав за межі України на лікування.

Наприкінці липня колишній голова Міністерства внутрішніх справ та ексгенпрокурор Юрій Луценко повідомив, що він більше не братиме участі в бойових діях через інвалідність. Луценко не розповів про характер своєї інвалідності. За його словами, тепер він планує “наблизити перемогу як волонтер”.

Читайте також