МОСКОВСЬКІ попи хотіли продовжувати служби в Лаврі. Суд їм відмовив

Господарський суд Києва відмовив у задоволенні позову представників Російської православної церкви в Україні до Національного заповідника "Києво-Печерська лавра".

Позивалися щодо доступу до майна Лаври і проведення там богослужінь. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Сьогодні у суді відбувалося слухання у справі "про усунення перешкод у користуванні майном, а саме у доступі та здійсненні богослужінь".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За словами Ткаченка, представники чоловічого монастиря не прибули на засідання. Також вони подали клопотання про перенесення, які суд відхилив, як необґрунтовані.

"Суд, дослідивши матеріали справи, прийняв рішення про відмову в задоволенні позовних вимог", повідомив міністр.

Раніше Комісія Міністерства культури та інформаційної політики завершила роботу з інвентаризації та прийому майна Києво-Печерської лаври. У користування держави повертають 79 обʼєктів, сказав Ткаченко.

Комісія розпочала роботу в лаврі у квітні. Зафіксували пошкодження об'єктів культурної спадщини. Поліція розпочала розслідування.

Будівлі лаври представники РПЦ в Україні мали звільнити 29 березня. Натомість вони блокували доступ і перешкоджали роботі комісії з приймання-передачі державного майна.

Заповідник звернувся до поліції і подав позов до Господарського суду Києва. Суд заборонив перешкоджати роботі комісії і передачі майна у державну власність.