На Донеччині влада примусово евакуйовуватиме населення Торецька

На Донеччині влада примусово евакуйовуватиме населення Торецька

Влада готує примусову евакуацію з міста Торецьк

Влада збирається примусово евакуювати мешканців міста Торецьк Донецької області через наближення російських військ та постійні обстріли. Про це повідомив очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

«Зараз буде тривати евакуація в дуже примусовому способі з міста Торецьк, тому що ворог перебуває дуже близько до міста», – сказав Філашкін.

За словами Філашкіна, також триває евакуація з інших міст області, розташованих близько до фронту.

«Дуже велика кількість людей, на прикладі міста Торецьк, виїжджають на добу. На позавчора там знаходилось близько 6 тис. людей, зараз – 5,5 тис. З кожним днем люди з Торецька виїжджають», – розповів глава ОВА.

Також нагадаємо, що родини із вразливих категорій, які мають евакуюватися із прифронтових громад Харківської та Сумської областей, отримають одноразову виплату у розмірі 10 800 гривень на особу.

Раніше було вирішено примусово евакуювати дітей із двох територіальних громад Сумської області. З понад 50 населених пунктів Сумської області планується вивезти 297 дітей.

Також варто відзначити, що російські загарбники окупували село Шуми у Бахмутському районі Донецької області. У Новоолександрівці на Покровському напрямку тривають бої, при цьому село повністю не знаходиться під контролем противника.

Читайте також: