На україно-російському фронті без змін? Це пролог до Перемоги!

У своїй колонці Генерал Залужний стверджує, що російсько-українська війна перейшла в позиційну фазу. Іншими словами, це схоже на те, що трапилося під час Першої Світової війни, нова версія роману Еріха Марії Ремарка "На Західному фронті без змін". Чи не так? Фронт зараз знаходиться на місці! Але далеко не для всіх, хто б'ється в смертельній герці, там щодня відбувається щось, а в результаті кров ллється. Але для тилу, ще більше для західного світу, фронт стоїть, як будто зацементований.

Так, можливо. Але тоді давайте згадаємо, як розвивалася і закінчилася Перша Світова війна. З серпня 1914 року німці наступали, а французи з англійцями головним чином відбивалися. На Східному фронті німці та австро-угорці вигнали російську армію, а в 1918-му, після того, як більшовицький заколот покінчив з царською імперією, Москві довелося укласти "позорний" Брестський мир, як його називали. В результаті офіційно була створена Українська держава, але вона відразу була окупована німцями, які перетворили її на потужний ресурс для продовження війни на Заході.

У листопаді 1918-го це не французи вступили до Німеччини - чобіт чужого солдата так і не ступив на землю Рейху - це німці були на відстані 100 км від Парижа.

Але раптом з'явився Чорний Лебідь. Настала мить і Німеччина виснажилась - і ресурсно, і морально - революція знесла кайзера Вільгельма, Берлін попросив про перемир'я, яке трохи пізніше, за допомогою США з президентом Вудро Вільсоном, переросло в загальну поразку.

...Паралелі з нинішньою війною України зі своїм смертельним ворогом настільки очевидні, що не варто щось додавати до них. Звісно, зараз 2023 рік, а не 1918, і не можна ставити рівності між ними. Але можна помітити закономірність. Тільки б наші "санкції" перетворилися на реальну економічну та інформаційну блокаду нашого ворога. Українці ще потужніше вкажуть на нього на фронтах - і ця злочинна імперія, наречена "ім. царя Івана і генсека Сталіна", впаде і не підніметься знову. Навіть товариш Сі не зможе допомогти їй.

...А технологічний прогрес на війні, про який пише генерал Залужний, вже відіграє важливу роль.

Читайте також:
  • Скільки ворогів загинуло від війни?
  • Колонка Залужного для The Economist - реальність для українців
  • Резюме Залужного. Головні висновки
  • Що потрібно для перемоги над РФ? Залужний перерахував п'ять пунктів
  • Залужний розповів, скільки літаків Росія може випустити до кінця року
  • Залужний попередив, що хтось розсилає фейкові повідомлення від його імені