На Закарпатті чоловік отримав повістку та виїхав за кордон: як суд покарав його після повернення

Чоловіка, який ухилився від мобілізації, засудили до 3 років позбавлення волі

У Іршавському районному суді Закарпатської області було вирокувано чоловіка, який, отримавши повістку, вирішив не служити в армії, а поїхав за кордон у відрядження. За свої вчинки його засудили до 3 років позбавлення волі.

Згідно із вироком суду, підозрюваний працював водієм і мав двох дітей. Він отримав повістку з обов'язком прибутити до військкомату 3 січня, але ухилився від цього.

2 січня військкоми затримали чоловіка на вулиці Іршава і доставили в ТЦК і СП. Там він пройшов військово-лікарняну комісію. Наступного дня він від'їхав за кордон, вважаючи це приводом не приходити до військкомату. Підсудний не визнав свої проступки.

Працівник ТЦК і СП повідомив, що чоловік повинен був прибути до військкомату, але зателефонував і повідомив, що перебуває у відрядженні. Суд визнав його винним і засудив до 3 років позбавлення волі за статтею 336 КК України. Рішення можна оскаржити в апеляційному суді.

Інші судові рішення у Закарпатській області щодо ухилення від мобілізації

На Закарпатті було ще два судові вироки у справах про ухилення від мобілізації. Один чоловік ухилився через свою алкозалежність та напився у день відправлення на службу. Але Тячівський районний суд допустив помилку у документі й виправдав підсудного.

Інший чоловік, що переселився з Харкова, отримав 3 роки позбавлення волі за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. Навіть його віра в Бога не врятувала його від жорсткого вироку суду.