Російський опозиціонер отримав Пулітцерівську премію

Російський опозиціонер отримав Пулітцерівську премію

Російський політик Володимир Кара-Мурза став лауреатом Пулітцерівської премії за свої колонки для The Washington Post. Про це йдеться на сайті The Pulitzer Prizes.

Нагороду він отримав у категорії "Коментар". У 2024 році Кара-Мурза опублікував у The Washington Post три колонки про політику Росії.

Сильні слова у колонках

Остання колонка Володимира Кара-Мурзи називалася "Я пишаюся тим, що висловився проти злочинів Путіна в Україні". У ній він закликав країни Західу не визнавати Путіна легітимним президентом РФ. Всі колонки були написані з великим ризиком для життя політика, який перебуває в колонії Омська.

Суворе засудження політика

Володимира Кара-Мурзу засудили до 25 років позбавлення волі у квітні 2022 року. Йому зробили звинувачення у поширенні неправдивих інформацій про російську армію та співпраці з небажаною організацією. За ці звинувачення його визнали "іноагентом".

Політика заарештували після його критичного виступу щодо дій російської влади і війни в Україні. У своїй промові він говорив про бомбардування житлових будинків, лікарень і шкіл в Україні.