Окупанти підтвердили наступ на кількох напрямках – ISW

У звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) повідомлено, що російські війська недавно продовжили свою агресію на південний захід від Авдіївки, на заході Запорізької області та на лівому березі Херсонської області.

Також наведено інформацію про те, що російські війська здійснювали наземні атаки на Куп'янськ-Сватовську лінію, просуваючись на північний захід від Сватового, а також на схід від Стельмахівки та на південь від Крохмального.

Українські війська відмовили російські атаки біля Верхньокам'янського, Спірного, Виїмки та Роздолівки. Також зазначено про бої на східних флангах Часового Яру.

У районі Авдіївки, Новоолександрівки, Новопроковського, Уманського, Яснобродівки, Нетайлового і Невельського продовжуються активні бойові дії.

Також розповідається про спроби російських груп просунутися до Красногорівки, але їх заваджає сильний вогонь української артилерії.

Російські війська також здійснюють атаки по кордону Донецько-Запорізької області, проте не мають успіху. Російські війська просунулися в Роботиному на заході Запорізької області та на північ від Олешок на лівому березі Херсонської області.

Українські військові продовжують контролювати ситуацію навколо Часового Яру, де активні бойові дії тривають цілодобово. Російських окупантів в місті немає.

Речник Української групи військ на Хортиці підполковник Назар Волошин повідомив, що невеликі окремі російські групи намагаються штурмувати Красногорівку, але сильний вогонь української артилерії заважає їм консолідувати успіхи та проводити подальші атаки.