На заводі «Камаз», який постачає вантажівки армії РФ, спалахнула пожежа (відео)

У неділю в російській Татарстані сталася пожежа на головному заводі корпорації "Камаз". Інцидент зафіксували на відео, яке було опубліковано в місцевих Telegram-каналах.

За даними місцевих джерел, пожежа виникла на заводі у місті Набережні Челни. Причина спалаху наразі залишається невідомою.

Зазначимо, що корпорація "Камаз" є головним постачальником автомобільної техніки для ворожого війська. Компанія виготовляє дизельні вантажні автомобілі та двигуни. Основний виробничий об'єкт знаходиться у місті Набережні Челни. У 2022 році підприємство потрапило до санкційних списків ЄС, США, Канади та Британії через постачання машин КАМАЗ-5350, КАМАЗ-6350, КАМАЗ-6560 російським окупантам, які використовуються у війні проти України.

Нагадаємо, за даними Міністерства оборони РФ, сьогодні чотири російські області були піддані атакам 17 дронів. Губернатор Калузької області повідомив, що безпілотники впали в районі нафтобази у місті Людинове.

Варто зазначити, що вночі 27 квітня дрони СБУ влаштували вибухи на військовому аеродромі та двох нафтопереробних заводах в Краснодарському краї, РФ. Ці об'єкти містили десятки військових літаків, радіолокаційні системи та засоби радіоелектронної боротьби.

Крім того, дрони СБУ вдарили по ректифікаційним та атмосферним колонам Ільського та Слов'янського нафтопереробних заводів. Ці об'єкти є ключовими технологічними складовими заводів. За інформацією джерела, після обстрілу на аеродромі та нафтопереробних заводах виникли пожежі, і персонал евакуювався.