НАБУ повідомило про підозру екскерівнику «Центру обслуговування підрозділів МВС»

НАБУ повідомило про підозру екскерівнику «Центру обслуговування підрозділів МВС»

Національне антикорупційне бюро України повідомило про те, що підозра стосується колишнього керівника Державної установи "Центр обслуговування підрозділів Міністерства внутрішніх справ України" та ще двох осіб, які заволоділи понад 16 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Згідно з повідомленням, у червні 2024 року детективи НАБУ повідомили про підозру у заволодінні понад 16 млн гривень в 2020 році колишньому керівнику Державної установи "Центр обслуговування підрозділів Міністерства внутрішніх справ України" МВС України та ще двом особам.

Зазначається, що в 2020 році керівник установи поєднався з власниками компаній з метою заволодіння державними коштами за допомогою укладання угод на постачання комп'ютерного обладнання.

«Для реалізації схеми приватна компанія купувала обладнання в офіційного дилера в Україні і потім продавала його державній установі з переплатою втричі. Щоб заховати свою діяльність, проводилися видимі конкурсні процедури, залучаючи пов'язаних юридичних осіб до переговорів,

Дії цих осіб класифікувалися як привласнення, розтратa або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, згідно з частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України.

Один з підозрюваних, який очолював держустанову у 2020 році, вже обрали запобіжний захід - утримання під заставу вартістю 3 млн гривень. Згідно зі звітом, підозра отримав Олександр Могила.

Раніше було повідомлено, що НАБУ оголосило підозру ексзаступнику керівника Офісу президента Смирнову.

Читайте також: