Найбільша лікарня у Газі більше не придатна для надання медичних послуг

Лікарня "Аль-Шифа" в Секторі Гази більше не може продовжувати свою роботу і всіх пацієнтів необхідно негайно евакуювати, повідомив голова Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреїсус.

По результатам здійсненого оцінювання, команда виявила, що лікарня вже не може функціонувати. Вона не має доступу до води, їжі, електроенергії і палива, запаси медикаментів вичерпано.

З урахуванням складного становища в лікарні, медичний персонал звернувся за допомогою для евакуації пацієнтів, яким вже не можуть надати допомогу в цьому медичному закладі.

"Ми разом з нашими партнерами працюємо над планом негайної евакуації і просимо всіх надавати йому повне сприяння", - сказав Гебреїсус.

У опублікованому звіті ВООЗ повідомляється, що об'єднана група ООН з гуманітарної оцінки, під керівництвом ВООЗ, відвідала лікарню "Аль-Шифа" на півночі Гази, щоб оцінити ситуацію на місці.

У звіті зазначається, що протягом останніх шести тижнів відсутність чистої води, палива, ліків, їжі та інших необхідних ресурсів призвела до того, що колись найбільша, найсучасніша і найкраще обладнана лікарня в Газі фактично припинила свою роботу як медичний заклад.

У "Аль-Шифи" залишаються 25 медичних працівників і 291 пацієнт. Протягом останніх 2-3 днів декілька пацієнтів померли з-за припинення медичних послуг.

Також варто нагадати, що Армія оборони Ізраїлю заявила про проведення точної та цілеспрямованої операції проти ХАМАСу в найбільшій лікарні Сектора Гази "Аль-Шифа".

Тим часом Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) оголосила про розширення операції в опорних пунктах ХАМАСу.