Китай обіцяє "утриматися від продажу будь-якої зброї РФ": Макрон подякував Сі за позицію

Президент Франції Еммануель Макрон висловив своє задоволення з того факту, що Китай зобов'язався не продавати зброю та не надавати допомогу Росії. Про це він сказав під час прес-конференції після зустрічі з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Макрон зазначив, що Франція поважає тісні зв'язки між Китаєм і Росією через їхню довгу історію. Він висловив своє вдячність за зобов'язання китайської влади не продавати зброю або надавати допомогу Москві, а також за суворий контроль експорту товарів подвійного призначення.

Президент Франції також підкреслив, що Париж підтримує тісний діалог з Китаєм і що візит Сі Цзіньпіна дасть змогу переконатися, що Китай не підтримує військові зусилля Росії.

Макрон також привітав готовність Китаю закликати всі сторони, що беруть участь у різних конфліктах, оголосити олімпійське перемир'я під час Олімпійських ігор у Парижі цього літа.

Слід зазначити, що 5 травня Сі Цзіньпін відвідав Францію, де зустрівся з президентом Еммануелем Макроном. Під час переговорів глава Китаю заявив про бажання знайти "добрі шляхи" для завершення війни Росії проти України.