Росіяни періодично заявляють, що зайшли в Часів Яр: ЗСУ прокоментували

Українські військові контролюють ситуацію в Часовому Яру

Активні бойові дії тривають неперервно, але російських окупантів у місті немає. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин під час ефіру.

Він зазначив, що росіяни періодично поширюють інформацію про те, що їхня армія уже ввійшла в місто, але це не відповідає дійсності.

«За останній тиждень і на сьогодні ситуація в околицях міста не змінилася, активні бойові дії тривають вдень і вночі. Ворог не має жодних територіальних успіхів. В місті немає російської армії», - розповів Волошин.

Також він спростував інформацію про те, що Збройні сили України намагалися підривати місто через канал Сіверський Донець - Донбас. Навпаки, українські підрозділи займаються відбудовою міста.

«Навпаки, наші підрозділи відновлюють місто, щоб мати шляхи сполучення. Але під час процесу один з вантажівок був атакований FPV-дроном. На щастя, ніхто не постраждав, але вантажівка зазнала пошкоджень. Збройні сили України контролюють ситуацію на цьому напрямку», - пояснив речник.

Нагадаємо, що Росія зосередила приблизно 20-25 тисяч окупантів в районі міста Часів Яр на Донеччині. Найгарячішими точками залишаються Авдіївський, Бахмутський і Новопавлівський напрямки, де тривають важкі бої, але ситуація під контролем, заявив Назар Волошин.

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький раніше висловив занепокоєння щодо висотного опорного пункту в місті Часів Яр, оскільки його втрата відкриває шлях до останніх великих міст Донецької області. Він також попередив, що захоплення Часового Яру може мати наслідки, подібні до тих, що сталися в Авдіївці.

Читайте також:

  • Жодної цілої будівлі: моторошні кадри з Часового Яру (відео)
  • Оборона Часового Яру: Окупанти хочуть взяти місто у лещата
  • Полковник СБУ оцінив ризики захоплення Часового Яру