Нардеп пропонує запровадити щоденну молитву за деокупацію України

Георгій Мазурашу, народний депутат України від партії "Слуга народу", запропонував законопроєкт про оголошення загальнонаціонального щоденного часу молитви за перемогу та звільнення всієї території України від російської окупації. Цю ініціативу було опубліковано на сайті парламенту.

Згідно з цим законопроєктом, Мазурашу пропонує встановити щоденну молитву на певний період часу, щоб просити перемоги України в війні проти російських загарбників. Наразі текст закону ще не визначений.

Мазурашу відомий як автор декількох скандальних законопроєктів. Він, зокрема, запропонував зміни до закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", які дозволяють приватним підприємцям і фізичним особам - підприємцям використовувати не тільки державну мову у сфері обслуговування. Законопроєкт № 9178 було зареєстровано в парламенті 3 квітня.

Народний депутат також пропонував карати тих, хто критикує владу з фейкових акаунтів в мережі, штрафувати за пропаганду ЛГБТ і давати можливість працюючим чоловікам "відкупитися" від мобілізації, якщо вони бажають виїхати за кордон під час війни.

Нещодавно Мазурашу також запропонував встановити ще одне свято в Україні - День подяки. Він зареєстрував відповідний законопроєкт 7 серпня 2023 року. Проєкт Закону № 9574 передбачає внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України з метою встановлення святкового Дня подяки.