Наркотики й дитбудинок: що відомо про брата з сестрою, які стрибнули з багатоповерхівки

Підлітки, які вистрибнули з 24 поверху однієї з висоток у столиці, жили у прийомній родині у місті Березань Київської області.

У Київ вони приїхали спеціально, щоб скоїти самогубство, повідомляє "Обозреватель".

"17-річна Віка та 18-річний Вова, які 2 жовтня вистрибнули з вікна багатоповерхівки на лівому березі, були зведеними братом і сестрою у великій прийомній родині. Усього в сім'ї було 10 вихованців. Обоє в дитинстві потрапили до дитбудинку: хлопець перебував там до 10 років, дівчина - до 4 років", - розповіли жителі міста Березань.

Хлопець закінчив школу та навчався у місцевому училищі.

"Вони жили у великому будинку, там у кожного з прийомних дітей є своя кімната. Цей Вова давно був таким дивним, він останнім часом ходив у темному широкому одязі. А десь два роки тому почав вживати якісь речовини, це було видно по ньому", - розповіла виданню одна з місцевих мешканок.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

А ось про Віку знайомі відгукуються дуже позитивно. Дівчина навчалася в 11 класі місцевої школи. Вона завжди була цілеспрямованою. Приблизно рік тому вирішила, що вступатиме до ВНЗ, тож почала збирати гроші, бо розуміла, що прийомні батьки не зможуть їй допомогти.

"Але із зими все змінилося. Люди стали помічати, що Віка часто з'являється разом із Вовою, почала одягатися як і він: ходила в якихось об'ємних чорних штанах і светрах. Та й виглядала вона вже зовсім не так позитивно. Багато хто був упевнений, що зведений брат "підсадив" і її на заборонені речовини", - пише видання.

Одна зі зведених сестер загиблих в Instagram написала, що вони "морально не вивозили". Дівчина зазначила, що у родині зараз горе, і її члени не хочуть спілкуватися.

"Давай поки не будемо про це, я все потім поясню, просто знай, що вони морально не вивозили", написала вона одному з користувачів.

Перед тим, як вчинити суїцид, молоді люди приїхали до Києва, імовірно, винайнявши квартиру на 10-му поверсі на вулиці Микільсько-Слобідській. Усі свої дії вони знімали на відео.

Підлітки гуляли Хрещатиком, Поштовою площею. Розповідали, що займалися сексом, знімали все це на відео. Вони не приховували, що вживали заборонені речовини.

Поки що не вдалося зв'язатися з представниками міських соціальних служб, які мали стежити за тим, що відбувається у прийомній родині та надавати допомогу.

У TikTok-акаунті, який належить одному з підлітків, публікацій немає, а відео, яке вони транслювали - видалено. Однак в Instagram із таким самим ім'ям є посилання на Telegram-канал. Його хлопець і дівчина створили напередодні самогубства.

За кілька годин до трагедії вони виклали туди декілька десятків відео. Судячи з усього, усі вони записані протягом кількох останніх днів у Києві. Брат і сестра розповідають, що збираються вчинити самогубство.

2 жовтня Головне управління Національної поліції у Києві повідомило, що у Дніпровському районі столиці з балкону на 24 поверсі випали брат і сестра. Від отриманих травм обоє загинули на місці.

Слідчий відділ розпочав кримінальне провадження за статтею - самогубство. Триває досудове розслідування.