НАТО підняло у небо винищувачі через російський літак

Чотири країни НАТО разом зі Швецією підняли на тривогу свої винищувачі через проліт російського літака Іл-20 неподалік повітряного простору Альянсу. Інформацію про це надала Повітряне командування НАТО.

У повідомленні зазначається, що країни НАТО (Італія, Німеччина, Іспанія та Данія) разом з країною-партнером Швецією учора випустили у повітря свої винищувачі через літак Іл-20, який наблизився до повітряного простору альянсу.

Було відзначено, що це був перший раз, коли винищувачі з'єднали свої зусилля і взяли участь в заходах на тривогу. Вони піднялись в повітря з Емарі, Естонія, і це свідчить про тісне співробітництво та інтеграцію між союзниками.

Згідно з повідомленням видання The Telegraph, у ситуації зі зростанням напруженості головна стратегічна мета президента Росії Володимира Путіна – розпочати гібридну агресію проти НАТО, особливо там, де Альянс знаходиться в слабкому стані. Останні місяці показують, що Кремль змінює свою стратегію і тепер фокусується на дискредитації та розколі НАТО через провал українського конфлікту.