Навіщо РФ атакує енергетику України. Інститут вивчення війни розкрив план окупантів

Навіщо РФ атакує енергетику України. Інститут вивчення війни розкрив план окупантів

Російські війська продовжують здійснювати повітряні удари по українським енергетичним об'єктам з метою змусити українське командування зняти системи протиповітряної оборони якнайдалі від фронту. Таких припущень надала американська організація ISW (Інститут вивчення війни) у своєму звіті.

Дослідники вважають, що росіяни намагаються забезпечити безпеку своїй фронтовій авіації, підтримка якої є дуже важливою для їхнього поточного наступу на українські позиції.

Добре доводиться, що росіяни планують проводити як наземні операції, так і повітряну підтримку.

"Російські війська поступово розміщують військову техніку та особовий склад на передових позиціях. Це ускладнює контроль ЗСУ над накопиченням російських військ, які готуються до масштабних штурмових операцій", - заявив український оглядач Костянтин Машовець.

ISW також посилається на вислови заступника держсекретаря США Курта Кемпбелла, який 3 квітня заявив, що США вважають, що Росія "практично повністю відновила свою військову структуру" за останні місяці. Він вважає, що Росія вже має достатньо живої сили та техніки, щоб значно посилити поточні наступальні операції або почати нові дії в інших областях.

Нагадаємо, що вночі 29 березня російські загарбники атакували три теплоелектростанції в Україні. Раніше, 22 березня, при атакі росіяни зруйнували найбільшу теплову електростанцію Харківщини - Зміївську.

Також стало відомо, що російські окупанти, ймовірно, включили гідроелектростанції до списку об'єктів, на які проводяться атаки.

Цілодобова робота теплових електростанцій та теплоелектроцентралей у період опалювального сезону призвела до зменшення запасів вугілля.

Читайте також: