Навіщо у вино додають соду ‒ цікавий трюк

Якщо вино, яке ви придбали в магазині, виявиться занадто кислим, не впадайте у відчай.

Ситуацію можна виправити. Достатньо знати доволі простий трюк, пише ua-novosti.info.

Кислоту з вина можна прибрати. Допоможе знизити кислотність звичайна харчова сода. Цим способом користуються виробники вина. Коли воно виходить занадто кислим, додають у напій невелику кількість соди. Вистачить чверть чайної ложки на літр вина. Але робити це потрібно обережно, бо більша кількість соди може остаточно зіпсувати смак.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

До речі, харчова сода допоможе й відрізнити справжнє вино від підробки. Її часто використовують для перевірки якості вина. Потрібно трохи напою налити у чисту тару й додати чайну ложку соди. Якщо напій не змінить колір, це означатиме, що вино підроблене. А натуральне після додавання соди посиніє.

Якщо ж вино виявилось справжнім, але вам не сподобалось, не варто його виливати. Можна залишити на кухні й використовувати для приготування різних страв.

Із малини можна виготовити чудове вино, знадобиться для цього солодкий сорт ягід. Він має бути здатний викликати природне бродіння.

Рецепт малинового вина в домашніх умовах простий. Ароматне домашнє вино без дріжджів можна приготувати для проби і збільшення асортименту в домашньому винному погребі,