Не 500 тисяч: Сирський заявив про зменшення потреби у мобілізації після аудиту до ЗСУ

На основі внутрішнього аудиту, проведеного в Збройних силах України, кількість осіб, які необхідно мобілізувати на військову службу, була значно зменшена.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про це під час інтерв'ю для Укрінформу.

Після перегляду наших внутрішніх ресурсів та уточнення бойового складу Збройних сил ця цифра була суттєво зменшена. Ми очікуємо, що у нас буде достатньо людей, здатних захищати Батьківщину. Йдеться не лише про мобілізованих, але і про добровольців
, - зазначив генерал.

Він наголосив, що українські військові потребують відпочинку та лікування, оскільки фізично та психологічно виснажені. На прикладі 110-ї бригади, яка доводилася на Авдіївському напрямку від початку вторгнення, він пояснив цю потребу.

Зараз ми переглядаємо чисельність деяких підрозділів, які не брали участь у бойових діях, на основі аудиту їхньої діяльності. Це дозволило нам звільнити тисячі військовослужбовців і спрямувати їх до бойових частин. Проте, при цьому, необхідно утримуватися від крайнощів
, - підкреслив Сирський.

Головком нагадав, що у всіх арміях світу є особовий склад, який не бере участі у бойових діях, але забезпечує бойові підрозділи, наприклад, в системі постачання військ продовольством, боєприпасами, ремонтних підрозділах, медичних закладах та інших.

Сирський також зазначив, що мобілізовані українці, які не мають військового досвіду, проходять навчання в військових навчальних частинах та центрах.

Нагадаємо, Сирський також обговорив з Брауном потреби ЗСУ у 2024 році.