Не ходив за повістками, бо постійно звучали тривоги. Як суд покарав ухилянта

У Львівській області до трьох років в'язниці засудили чоловіка, який ухилявся від мобілізації.

Також він повинен заплатити 3028 грн за проведення експертизи. Про це йдеться у вироку Дрогобицького районного суду Львівської області.

Протягом року чоловік отримав п'ять повісток, проте не прийшов до військкомату. На суді пояснив, що не міг прийти через постійні повітряні тривоги та інші причини.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Вперше він повинен був прибути до ТЦК і СП 26 жовтня 2022 року, проте цього так і не зробив. У суді чоловік заявив, що не прибув до військкомату, оскільки було оголошено повітряну тривогу. Після відбою загрози призовник заявив, що не зміг доїхати з Борислава до Дрогобича через відсутність транспорту.

3 березня 2023 року він знову отримав повістку, проте за його словами, коли він прибув до військкомату знову почалась повітряна тривога і йому дали нову повістку на 8 березня 2023 року. Коли він прибув цього разу чоловіку нібито повідомили про відкриття проти нього кримінального провадження, а тому він знову пішов додому.

7 серпня 2023 року чоловік отримав чергову повістку, проте не прийшов до військкомату, бо в нього нібито болів зуб.

Чоловік на суді підтвердив, що отримав приблизно 5 повісток, проте вважає винними у всьому саме працівників військкомату, які його не забрали на службу до армії.

Під час судових дебатів призовник заявив, що нібито справа проти нього велась з "порушенням та сфальсифікованими доказами". Він додав, що хоче миру, а його "бажання прибувати чи не прибувати до військкомату значення для слідства не мають". Свою вину він категорично заперечив.

17 серпня президент Володимир Зеленський підписав закони про продовження дії воєнного стану і проведення мобілізації на 90 діб до 15 листопада 2023 року.

Верховна Рада прийняла законопроекти щодо продовження воєнного стану й загальної мобілізації в Україні 27 липня. Це вже восьме продовження воєнного стану і мобілізації з початку повномасштабної війни.