Нелегали з Росії намагаються прорватися у Фінляндію, до кордону прибули військові

У Фінляндії неподалік кордону з РФ почали встановлювати тимчасові огорожі біля пункту Вартіус. Збройні сили допомагають прикордонникам у цій справі. Про це повідомляє Yle.

Згідно зі заявою джерела, тимчасовий бар'єр буде використовуватися для підготовки до можливо тривалої ситуації у Вартіусі.

Біля шлагбаумів будують захисні споруди, тобто тимчасові перешкоди на державному кордоні.

Начальник прикордонного пункту, капітан Йоуко Кіннунен, пояснив, що це заходи спрямовані на забезпечення роботи прикордонного пункту.

Ситуація на кордоні

Фінські прикордонники повідомили, що минула ніч на станціях пройшла спокійно. У суботу, 18 листопада, в країні запросили притулок 67 осіб.

Блок галереї

Крім того, служба повідомила, що деяких людей, які звернулися за притулком у Фінляндії, «виштовхнули через кордон» проти їхньої волі.

Як розповів Кіннунен, ці люди стали агресивними щодо російських прикордонних військ, коли вони «виштовхували їх від російського кордону в бік Фінляндії», після чого за ними закрили ворота, тому їм повернутися на російську територію стало неможливо.

У цій групі було 20 осіб.

За словами Кіннунена, на кордоні також можна було почути гнівні вигуки щодо російських прикордонників.

Фінляндія вирішила закрити чотири пункти пропуску до 18 лютого 2024 року і готова зачинити ще більше пунктів пропуску на кордоні з РФ через велику кількість мігрантів, які намагаються потрапити до Фінляндії без віз. Уряд Гельсінкі підозрює, що це робиться Кремлем з метою дестабілізувати ситуацію.

Кордон між Фінляндією і Росією налічує 1 340 км і є фактичним кордоном Євросоюзу.