Ніцой пояснила, як політики використають зросійщених бійців

Українська письменниця, педагог та громадська діячка Лариса Ніцой заявила, що політики використовують зросійщених бійців зі своїми метою. Вона зазначила, що вже неодноразово попереджала воїнів про те, що їх використовують для поширення російськомовності в Україні.

Лариса Ніцой вважає, що вище керівництво держави не проводить українізацію, а це завдання покладено на людей. За її словами, вищі політики, які самі є зросійщеними, терплять українізацію, щоб потім використати бійців для повернення російської мови в Україну. Вона назвала цю ситуацію "спецрозробкою", яка нагадує скандал з Іриною Фаріон.

Письменниця вважає, що суспільство не може впоратися з цим викликом, оскільки воно саме стало на захист зросійщення. Вона попереджає, що в подальшому Україна буде зросійщена ще більше, після війни буде зруйнована та виснажена й втратить своїх кращих українців. Ніцой також розповідає, що учора її змусили мовчати, оскільки хотіли, щоб вона назвала Фаріон та Соколову провокаторками.

Зазначимо, що народна депутатка Ірина Фаріон вбачає необхідність розмовляти українською мовою у війську, оскільки це питання дисципліни. Вона категорично не приймає того, що російськомовні бійці полку "Азов" тримали оборону Маріуполя.

Деякі представники суспільства звернулися до поліції та Служби безпеки України через поширення відео з негативними висловлюваннями щодо військовослужбовців ЗСУ, які спілкуються мовами національних меншин.