Німеччина почне негайно шукати системи Patriot для України, - Кулеба

Німеччина почне негайно шукати системи Patriot для України, - Кулеба

Німеччина розпочне шукати системи Patriot для України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Німеччина негайно розпочне пошук систем протиповітряної оборони Patriot для України. Про це він заявив під час зустрічі з журналістами.

На зустрічі Ради Україна-НАТО у Брюсселі, що відбулася 4 квітня, Німеччина як голова коаліції з протиповітряної оборони ініціювала пошук доступних систем Patriot для Києва.

Міністр Кулеба зазначив, що Німеччина проведе аналіз наявних систем протиповітряної оборони не тільки в рамках союзників, а й у світі загалом, щоб зрозуміти, які системи можна доставити в Україну.

"І що можна зробити, які комбінації збудувати для того, щоб ці батареї були доставлені в Україну", - сказав Кулеба.

Кулеба підтвердив, що на зустрічі Ради Україна-НАТО він зосередився на постачанні систем Patriot, хоча на початку планувалося обговорення довгострокових зобов'язань. Він також розповів, що один із міністрів назвав його промову найжорсткішою, яку він чув у своєму житті, а Кулеба відчував потребу показати реальність життя мешканців українських міст.

Також Кулеба зазначив, що міністри, які відвідали Україну та почули роботу систем протиповітряної оборони, "реагують інакше" на прохання Києва.

Раніше Дмитро Кулеба обговорив з Жозепом Борреллем способи прискорення постачання боєприпасів в Україну.

Читайте також: