Очільник Міністерства молоді і спорту прокоментував роздачу повісток в спортзалах

ТЦК вручає повістки у спортзалах

Протягом грудня почали з’являтися відео, де працівники ТЦК вручають повістки у спортивних залих. Виконувач обов’язків міністра молоді та спорту Матвій Бідний заявив, що підтримує такі заходи.

За словами в.о. міністра, працівники ТЦК виконують свою роботу і спортивні заклади не повинні бути виключенням.

«Для мене це нічим не відрізняється від ситуацій, коли представники ТЦК ходять по квартирах чи по ресторанах. Зрозуміло, що вони працюють там, де вони бачать, що є люди, які мають певну підготовку. В принципі, це їхня робота, я не можу їх за це засудити. Я не вважаю, що прийти до зали це щось надзвичайне. Просто в новинах про це повідомляють з такою конотацією, нібито йдеться про якесь покарання: що прийшли і тебе спіймали. Інформаційне поле саме формує образ працівників ТЦК як посланців чогось злого. Я вважаю, це неправильно», – заявив він.

Також Матвій Бідний розповів про візит працівників ТЦК до управління Укрспортзабезпечення.

«До нас в Укрспортзабезпечення нещодавно прийшли, понад 200 повісток вручили. Спортсмени та тренери прийшли для уточнення даних. Когось з них викликали, вони пішли на навчання. Ми маємо розуміти, що кожному доведеться взяти в руки зброю. Ми маємо бути до цього готовими», – додав Бідний.

Нагадаємо, що представники ТЦК та СП почали відвідувати тренажерні зали різних міст України та видавати повістки чоловікам та тренерам, які були на тренуваннях.

Пізніше Закарпатський ТЦК повідомив, що вручення повісток особам призовного віку у спортивних, відпочинкових та інших закладах Закарпатської області здійснюються законно в рамках мобілізаційних заходів.