Очільник Міноборони назвав у Давосі стратегічну мету України

Україна продовжує прагнути до відновлення своїх кордонів, включаючи Крим та адмінкордони Донецької й Луганської областей, як ціль своєї стратегії. Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров 14 січня у швейцарському місті Давос.

У своїй відповіді на запитання журналістів про наявність достатньої кількості зброї для перемоги він сказав: "Військова мета може бути різною. Що стосується того, чи достатньо: цей параметр залежить від того, що робить ваш ворог".

Умовою досягнення встановленої мети є партнерська підтримка, на яку робить ставку Київ. Міністр зазначив, що Україна завжди визначає свої військові цілі в рамках узгодженого плану з партнерами. Він також зазначив, що якщо Росія продовжуватиме агресію, а на неї не буде застосовано санкції, то Україна буде змушена виділяти більше ресурсів для боротьби. Однак він наголосив, що Україна готова продовжувати свою боротьбу до досягнення стратегічної мети.

У швейцарському місті Давос 14 січня відбулася зустріч радників з національної безпеки та політичних радників, в якій взяв участь керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. Зустріч зібрала представників 81 країни та міжнародних організацій. На порядку денному був розгляд п'яти пунктів української Формули миру, серед яких - виведення російських військ та забезпечення екологічної безпеки.

Представник Швейцарії в курортному місті закликав інших учасників обговорень прийняти Росію на борт розгляду проблеми і досягти миру.