Очільник Міноборони прокоментував ліквідацію командувача Чорноморського флоту РФ

Якщо командувача Чорноморського флоту РФ Віктора Соколова ліквідували, то "це хороша новина для всіх".

Міністр оборони України Рустем Умєров у коментарі CNN не підтвердив і не спростував знищення Соколова 22 вересня внаслідок українського ракетного удару по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

"Він знаходився на наших тимчасово окупованих територіях. Його взагалі там бути не повинно. Тож якщо він мертвий, це хороша новина для всіх, а ми продовжуємо деокупацію нашої території", сказав глава оборонного відомства.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Міноборони РФ показало вчора зображення нібито живого командувача Чорноморського флоту Соколова на нараді. Відомство також оприлюднило відеозапис наради, де Соколов на екрані виглядає повністю нерухомим, навіть коли між 5-секундною склейкою в нього раптом з'являються окуляри.

Підрозділи ССО після цього повідомили, що уточнюють інформацію про знищення командувача ЧФ РФ.

Перед цим речник президента країни-агресорки Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що "не володіє інформацією про нібито загибель командувача Чорноморського флоту Соколова".

Під час удару по штабу флоту в Севастополі 22 вересня загинув командувач Чорноморським флотом РФ адмірал Віктор Соколов. Це є першою втратою такого рівня під час бойових дій від 1904 року, пише Defense Express. Від часів Російсько-японської війни (1904-1905 років) російський флот жодного разу не втрачав своїх командувачів.