Одеситка «злила» місця роздачі повісток: як її покарали

Одеситка «злила» місця роздачі повісток: як її покарали

Комінтернівський районний суд Одеської області засудив мешканку Одеси за розповсюдження інформації про роботу мобільних груп територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) в Одесі. Суд присудив їй штраф у розмірі 170 тисяч гривень. Цю інформацію передали з "Одеське життя".

Жінка отримала інформацію про дати та місця проведення військових мобілізаційних заходів і опублікувала їх в групі месенджера Viber з метою сприяти ухиленню від виконання обов'язку в ТЦК і СП. Її дії ускладнили роботу військових за вказаними адресами та сприяли ухиленню від мобілізації.

Суд заявив, що жінка знижувала обороноздатність України і загрожувала її національній безпеці. Її дії кваліфікували як перешкоджання законній діяльності Збройних сил України. Жінка визнала свою провину і угодилась зі слідством.

Жінці було призначено штраф у розмірі 170 тисяч гривень і конфіскували її мобільний телефон, який використовувався як знаряддя злочину. Враховувалося, що вона раніше не мала судимості і виховує трьох дітей.

Нагадаю, чоловіка, який ухилився від мобілізації, засудили до трьох років позбавлення волі у Волинській області. У Полтавській області батька сімох дітей засудили до трьох років позбавлення волі за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. На Сумщині представника релігійної організації "Свідки Єгови" засудили до трьох років позбавлення волі за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Читайте також: