Південна Корея виявила шкідливих живих істот у повітряних кулях зі сміттям з КНДР

Південна Корея виявила шкідливих живих істот у повітряних кулях зі сміттям з КНДР

У повітряних кулях, які Пхеньян відправляв до Південної Кореї, знайшли паразитів. Про це повідомляє Yonhap.

За даними Міністерства у справах об'єднання Республіки Кореї, проведено дослідження 70 повітряних куль з КНДР.

«Численні паразити, такі як аскариди, власоглави та ниткоподібні черви, були виявлені у ґрунті, який містився у смітті», - йдеться у заяві.

В міністерстві вважають, що Пхеньян відсилаючи сміття, намагався висловити ворожість до рекламних листівок Південної Кореї. Більшість сміття складалося з макулатури та вінілу, а не побутових відходів.

Всередині сміття також виявили фрагменти одягу, ймовірно, це речі, які передавала південнокорейська компанія КНДР.

Південна Корея припускає, що цим Пхеньян намагається заборонити розголошення інформації про повсякденне життя своїх громадян.

Крім того, на кордоні Pівдeннoї Кореї поновили трансляцію пропагандистських аудіозвернень. З гучномовців лунають заклики проти комуністичного режиму КНДР. Нещодавно надійшло понад 1000 повітряних куль, наповнених сміттям і гноєм, з території КНДР.

Сестра північнокорейського лідера Кім Чен Ина назвала інцидент на кордоні «прелюдією до дуже небезпечної ситуації» внаслідок Півдня.

Пхеньян вважає, що їхня кампанія з використанням повітряних куль розпочалася після того, як південнокорейські активісти запустили на Північ кулі з листівками та USB-накопичувачами, на яких були південнокорейські пісні та фільми.

Читайте також: