Окупанти активізувалися на одному з напрямків – Генштаб

З початку конфлікту, що триває вже 680 днів, російська федерація продовжує агресивні дії проти України. За минулу добу ворог здійснив 44 бойових зіткнення, в результаті яких було обстріляно наші позиції та населені пункти. За даними Генерального штабу ЗСУ, є загиблі та поранені серед мирного населення, а також значні руйнування житлових будинків та інших об’єктів цивільної інфраструктури.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках

Війська Білорусі продовжують виконувати завдання на прикордонних районах з Україною, але поки не виявлено ознак формування наступальних угруповань.

Ситуація на Сіверському та Слобожанському напрямках

Російські збройні сили підтримують свою присутність на прикордонних районах, здійснюють розвідувальну діяльність і обстрілюють населені пункти з території РФ. Внаслідок цього було обстріляно близько 15 населених пунктів у Сумській та Харківській областях.

Ситуація на Лиманському напрямку

Наразі не виявлено активності з боку ворога, проте були обстріляні деякі населені пункти у Луганській та Донецькій областях.

Ситуація на Бахмутському напрямку

Українські війська відбили три атаки противника, який намагався прорвати українську оборону. Були обстріляні близько 10 населених пунктів у Донецькій області.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Наші війська відбили 14 атак у Донецькій області. Обстріляні були понад 10 населених пунктів, серед яких Авдіївка та Первомайське.

Ситуація на Мар’їнському напрямку

Українські сили продовжують стримувати окупантів у Донецькій області. Упродовж доби ворог сім разів намагався прорвати оборону, проте безуспішно. Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка та Парасковіївка потрапили під обстріл.

Ситуація на Шахтарському напрямку

Ворог не проявляв наступальної активності, але були обстріляні понад 10 населених пунктів у Донецькій області.

Ситуація на Запорізькому напрямку

Війська противника спробували відновити втрачене положення, але були відбиті. Були обстріляні близько 15 населених пунктів у Запорізькій області.

Ситуація на Херсонському напрямку

Були обстріляні деякі населені пункти у Херсонській та Миколаївській областях. Також був завданий авіаційний удар поблизу Зміївки.

Незважаючи на масштабні обстріли, Росія не зламала дух українців. Президент Зеленський підкреслив, що озброєння та посилення протиповітряної оборони є пріоритетом для України. ЗСУ також продовжують вести активні бойові дії проти окупантів, завдаючи їм значних втрат.

Нагадаємо, що ЗСУ підтвердили знищення командного пункту російських військ у Криму.