Окупанти обстріляли два населені пункти на Донеччині: є поранені

Російські загарбники обстріляли Очеретине та Нью-Йорк в Донецькій області

24 грудня російські загарбники обстріляли прифронтові селища Очеретине та Нью-Йорк в Донецькій області, що призвело до постраждалих серед цивільного населення. Про це повідомили представники Донецької обласної прокуратури.

Сьогодні російська армія зосередила увагу на селищах, де відсутні будь-які об'єкти військового призначення. За попередніми даними, проти мирних людей вона застосувала керовані авіаційні бомби

Внаслідок обстрілу селища Очеретине постраждав 62-річний чоловік, який їхав у своєму автомобілі. Він отримав поранення стегна та мінно-вибухову травму.

Також у селищі Нью-Йорк постраждали двоє мирних мешканців, 68-річний чоловік і його 64-річна дружина. Вони перебували на власному подвір'ї, коли ворожі снаряди потрапили в їхнє житло.

Подружжя змогло дійти до сусідів, які й викликали "швидку". У постраждалих - осколкові поранення

По фактах обстрілу вже розпочато досудове розслідування. Прокуратура з'ясовує можливі порушення законів та звичаїв війни вчиненими російськими загарбниками.

Раніше повідомлялося про серію вибухів, яка сталася в Одесі 24 грудня на Святвечір. Російські Повітряні сили попереджали про ракетний удар.

Триває 669-та доба збройної агресії Російської Федерації проти України

Широкомасштабна збройна агресія Російської Федерації проти України триває вже 669 днів. Ворог активно використовує оперативно-тактичну авіацію та квадрокоптери типу FPV, проводить штурмові дії з використанням бронетехніки та збільшує кількість артилерійських обстрілів. Наприклад, в районі Хортиці ворожі артилерійські обстріли складають понад 1000 на добу.