Окупанти посилили атаки на Куп’янському напрямку – Генштаб

На 25 грудня триває 670-та доба війни Росії проти України. У цей час відбулося 66 бойових зіткнень. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворожі удари по Україні

За минулу добу ворог здійснив два ракетних і 61 авіаційний удари, а також 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. В результаті терористичних атак є загиблі та поранені серед мирного населення. Також постраждали приватні житлові будинки та інфраструктура.

Учора російські окупанти атакували Україну за допомогою 31 безпілотного літального апарату типу Shahed-136/131. Захисні сили України знищили 29 таких апаратів.

Обстановка на напрямках

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російський противник залишається в прикордонних районах, веде активну диверсійну діяльність, намагаючись не допустити перекидання українських військ. Також ворог збільшує кількість мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Білгородській області.

На Куп'янському напрямку українські захисники відбили 21 атаку ворога біля Синьківки Харківської області та Стельмахівки Луганської області. Ворог не зміг пробити оборону українських військ.

На Лиманському напрямку ворог не вів наступальних дій.

На Бахмутському напрямку українські війська відбили п'ять атак противника поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який намагається оточити Авдіївку. Українські сили відбили 14 атак на сході Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, а також 17 атак поблизу Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку українські війська продовжують стримувати ворожі атаки у районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Захисники відбили п'ять атак.

На Шахтарському напрямку українські захисники відбили атаку ворога південно-західніше Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські сили відбили три атаки противника біля Роботиного та південніше Гуляйполя Запорізької області.

На Херсонському напрямку українські війська продовжують розширювати свій плацдарм. Ворог здійснив 23 неуспішні штурмові дії, їх було відбито.

На Мелітопольському напрямку українські сили активно діють проти ворога, завдаючи йому втрат по всій лінії фронту.

Успішні удари Збройних сил

Авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння, військової техніки, складу боєприпасів та зенітно-ракетного комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ знищили два артилерійських засоби та пункт управління противника.

Протиповітряна оборона України знищила два російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 та Су-30.