Окупанти відновили застосування винищувачів Су-34

Російські окупанти використовують свої винищувачі-бомбардувальники Су-34 та Су-35 для авіаударів. Про це повідомив спікер об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

За його словами, ситуація в районі Авдіївки залишається напруженою. Кількість зіткнень зменшилася, але ворог посилив використання бронетехніки.

«Також він (ворог – «Главком») збільшив кількість авіаударів. Знову почав застосовувати Су-35 і Су-34. 18 авіаударів за добу було зафіксовано. Це стосується не тільки Авдіївки, але й всієї лінії зіткнення. На всіх напрямках було зафіксовано по 2-3 авіаудари», – зазначив Штупун.

Штупун зазначив, що в порівнянні з попереднім днем, 27 грудня, збільшилася активність ворожих дронів-камікадзе, яких було більше сотні.

Також російські окупанти продовжують втрачати техніку. За останню добу українські сили знищили або пошкодили понад сотню одиниць техніки РФ.

Крім того, за добу росіяни втратили майже 500 солдатів.

Нагадаємо, що після збиття кількох російських винищувачів минулого тижня, російські окупанти зменшили свою активність та використання авіаційних бомб. Американський Інститут вивчення війни також зазначив цю тенденцію.

Втрати російської авіації в останні дні складають п'ять винищувачів, серед яких чотири Су-34 та один Су-30СМ.