Омбудсмен із Грузії збирається відвідати Київ

Грузинський омбудсмен Леван Йоселіані прибуде в Україну. Згідно з інформацією апарату омбудсмена, 7-8 грудня Йоселіані проведе зустріч з представниками України під час свого офіційного візиту до Києва. Про це повідомляє Interpressnews.

У столиці Йоселіані також поспілкується з українським омбудсменом Дмитром Лубінцем. Крім того, він візьме участь у міжнародній конференції з прав людини, що відбудеться в Києві. На цій конференції будуть обговорюватися поточні події в Україні та Європі, заходи, необхідні для ліквідації наслідків українсько-російської війни, а також важливість захисту прав людини. Проведення цієї конференції пов'язане з 75-річчям прийняття Загальної декларації прав людини.

У рамках офіційного візиту грузинський омбудсмен також зустрінеться з представниками Організації з безпеки і співробітництва в Європі та Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини у Варшаві. Зустрічі будуть присвячені обговоренню ситуації з правами людини в Грузії та співпраці між омбудсменом Грузії та ОБСЄ/БДІПЛ. Про це інформує видання.

Варто відзначити, що Грузія відмовляється від запровадження антиросійських санкцій, щоб не шкодити громадянам та безпеці країни. Про це заявив речник грузинського парламенту Шалва Папуашвілі в інтерв'ю «Sputnik Грузія».

Папуашвілі пояснив, що приймаючи рішення про санкції, європейські країни беруть до уваги можливі наслідки, які вони можуть мати. Він також зазначив, що Грузія залежить від себе самої щодо своєї безпеки, оскільки немає країни, яка надала б їм гарантії безпеки.

Що стосується загрози гібридної війни, яка йде від Москви, то Грузія боїться цього і власті потрібно перевіряти росіян, які живуть в країні. Про це заявила президентка Грузії Саломе Зурабішвілі в інтерв'ю французькому радіо RFI. Вона визнала, що емігранти з Росії приносять певний внесок в грузинську економіку, але не мають зацікавленості в інтеграції в грузинську культуру. За її словами, близько 100 тисяч росіян залишаються в Грузії імовірно після цього переїдуть до інших країн.