Операція Ізраїлю в лікарні Сектора Гази: ХАМАС звинуватив Байдена

У ніч з 15 на 16 листопада, ізраїльські військові розпочали наземну операцію на території газової лікарні під назвою "Аль-Шифа". Згідно з повідомленням ХАМАСу, вони винесли на Ізраїль та особисто на президента США Джо Байдена повну відповідальність за наслідки цієї операції. Таку інформацію опублікував BBC.

ХАМАС твердить, що президент США Джо Байден несе відповідальність за атаку на газову лікарню Ізраїлем.

Ізраїльські бойовики запевняють, що їхня оперативна допомога дала їм змогу атакувати газову лікарню, так як під ним є командний пункт ХАМАСу. Однак, ХАМАС спростовує цю інформацію та відкидає звинувачення у використанні лікарні в якості захисту для свого командного пункту.

До цього Армія оборони Ізраїлю повідомила про проведення точної та спрямованої операції проти ХАМАСу у найбільшій газовій лікарні в Секторі Газа під назвою "Аль-Шифа".

Раніше було оприлюднено докази того, що підвал дитячої лікарні в Газі був використаний ХАМАСом для зберігання зброї та можливого тримання заручників, які були викрадені 7 жовтня.

Нагадаємо, що ХАМАС втратив контроль над Сектором Гази, і Ізраїльська оборонна армія активно рухається вперед, намагаючись повністю заволодіти містом Газа. За словами міністра оборони Ізраїлю Галланта, ізраїльські війська виконують завдання згідно з планами, спричиняючи смертельні наслідки.