Опитування показало, як українці ставляться до нового закону про мобілізацію

Опитування показало, як українці ставляться до нового закону про мобілізацію

Опитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології, показало, що українці відносяться до нового закону про вдосконалення мобілізації з певною неоднозначністю. Більшість опитаних не підтримує цей закон.

Згідно з дослідженням, проведеним з 26 травня по 1 червня, трохи більше третини респондентів підтримують новий закон про мобілізацію, тоді як більшість висловили свою незгоду. Запитували респондентів, чи підтримують вони новий закон про мобілізацію. 34% погодилися (швидше чи повністю) із цим твердженням. З іншого боку, 20% скоріше не погодилися, а 32% зовсім не погодились (і ще 14% не відповіли на запитання).

Соціологи пояснюють таку неоднозначність з кількох причин, включаючи розуміння необхідності удосконалення процедур рекрутингу, особисті страхи та стурбованість, а також різноманітність сфер, які охоплює закон. Вони також зауважують, що незгода з окремими положеннями закону не обов'язково означає негативне ставлення до необхідності мобілізації чи намагання протистояти агресору.

Опитування проводилося за допомогою телефонних інтерв'ю протягом періоду з 26 травня до 11 червня. У ньому взяли участь 2011 дорослих мешканців підконтрольних Україні територій.

Читайте також: