Орбан обізвав політиків, які відмовляються зустрічатися з Путіним

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив в інтерв'ю виданню Mandiner, що він готовий зустрітися з російським президентом Володимиром Путіним, якщо це відповідає інтересам Угорщини. Він вважає, що західні країни уникують зустрічей з Путіним через свою зарозумілість, але політика повинна ґрунтуватися на реальності та результатів. Орбан заявив, що переговори з Путіним будуть проведені, якщо це буде вимагатися інтересами угорського народу, без врахування думки Європейського Союзу.

Він додав, що, якщо не існує особливих перешкод, то зустрічі та переговори мають проводитися. Раніше Орбан заявив, що Україна не готова до переговорів про вступ до Європейського Союзу, і не дозволить ЄС зробити помилку, розпочинаючи такі переговори. Він вважає, що плани Брюсселя є лише короткостроковими міркуваннями.

Уряд Угорщини готовий відмовитися від вето на виділення ЄС 50 млрд євро допомоги Україні, якщо Європейський Союз розморозить 30 млрд євро для Будапешта, повідомив політичний директор прем'єр-міністра Балаж Орбан. Ці заяви свідчать про те, що Угорщина хоче отримати вигоду за свою згоду та інші країни ЄС можуть мати труднощі з прийняттям такої угоди.

Віктор Орбан вважає помилкою відкривати переговори про вступ України до Європейського Союзу, доки вона не буде готова. Раніше він погрожував заблокувати допомогу ЄС для України та її майбутній вступ до ЄС, якщо лідери ЄС не переглянуть свою стратегію підтримки Києва.